Vildmarkstur i båt

Omgivningarna kring Färna Herrgård bjuder på en fantastisk natur med en mängd variationer av både djur och natur. Har du sett en bäver på nära håll i sin naturliga miljö och kanske förundrats över deras ingenjörskonst?

På denna tur har du stora chanser att få se just bäver men även lom, häger, fiskgjuse, knipa, tranor och andra fågelarter. Har man riktigt tur kan vi även få se älg och andra däggdjur, typiska för våra breddgrader.

Vi samlas i receptionen på Färna herrgård och vandrar tillsammans ner till sjön. Guiden berättar kort om Färna historia samt vad det är som gör naturen i och omkring Färna så speciell. Ni får tips på vad vi kan göra för att öka chanserna att komma riktigt nära eventuella fåglar och djur under kvällen. Därefter beger vi oss ljudlöst iväg i en specialkonstruerad gummibåt med tyst elmotor. Första anhalten är Färnas minsta ö där vi gör en fikapaus. Vi fortsätter sedan uppströms i största tystnad i en miljö med ett mycket varierande landskap och nästan djungellik känsla. Vår guide har mångårig erfarenhet som professionell vildmarksguide och ett brinnande intresse för djur och natur.

Tid/antal

Maj-oktober
Minimum 4 personer, Max 9 personer.
2,5-3 timmar

Rekommendationer
Bästa tiden är kvällstid men turerna går även att boka dagtid. Alla måste vara simkunniga.

Språk
Svenska, Tyska och Engelska.

Pris: 713 kr| person exkl. moms

Vad ingår?: Guide, flytväst, kikare och fika (kaffe/te och mjuk kaka från Färna köket samt Färnas svartvinbärsdryck )

 

Ring eller maila oss på

Detta ingår

  • Båttur med guide
  • Flytväst
  • Kikare
  • Kaffe/te och mjuk kaka från Färna köket
  • Färnas svartvinbärsdryck )

Dela