Mat & Dryck

Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning. Till vår hjälp har vi våra nära bönder, bergslagens skogar & den egna köksträdgården. Här på Färna sitter man i lugn och ro i vår matsal och låter sig bli serverad, lunch som middag.

I Färnaköket lagar vi mat med kärlek och respekt för den naturliga råvaran. Restaurangen är 25% KRAV-märkt, slowfoodinspirerad och utvald av Chaine des Rotisseurs och White Guide.

Välkommen till bords!
Inga-Lena Eriksson, Köksmästare & Restaurangchef, Färna Herrgård & Spa

Utmärkelser

2018 Nominerade till Årets Viltmatrestaurang som 1 av 3 i Sverige
Tävlingen arrangeras av Svenska Viltmatakademin och Svenska Jägarförbundet. Svenska Viltmatakademins vision är att värna om jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet samt främja kokkonsten av vilt och att förädling av viltkött kan ske på bästa sätt."

2017 Kökschef Inga-Lena Eriksson och Souchef Emma Eijre vinner
”Bollinger La Grande Année – en oväntad matkombination”.

Juryns motivering: Efter en övertygande presentation och avsmakning av den mest oväntade och perfekta kombinationen till Bollinger La Grand Année 2005, har en enig jury utsett Färna Herrgård till vinnare.
Tävlingen arrangerades av Champagne Bollinger i samarbete med Arvid Nordquist.

2017 Vi blir invalda i den prestigefyllda restaurangguiden, White Guide.

2016 Souschef Emma Eijre vinner ”Årets möteskock”. 
Kampen stod mellan 18 av Sveriges bästa kockar från mötesanläggningar runt om i landet. Årets möteskock är extra tuff då de tävlande kockarna endast har 45 minuter på sig att skapa en tvårätters konferenslunch. Juryns motivering: Ett gott handlag med en stor trygghet och självsäkerhet i sin matlagning. En tillagning till perfektion hos en känslig råvara.

2012 Vår köksmästare Inga-Lena Eriksson utsedd till ”Årets matentreprenör i Västmanland”.
Utdrag ur juryns motivering: Hon gör sitt yttersta för att göra länets och regionens delikatesser åtkomliga och presenterade för sina gäster som kommer från hela Sverige på ett inspirerande sätt med entusiasm och glädje som inte går att ta fel på. Årets pristagare visar med all önskvärd tydlighet att det inte bara går att servera mat från regionen utan att det också är kvalitativt och ekonomiskt lönsamt!"

 

 

Våra nära bönder

Bergslagens och Mellansveriges bönder gör vår matlagning möjlig!

Färna i White Guide

Färna Herrgård & Spa kom med i White Guide 2017 och i årets guide fick vi ännu högre poäng.