Ädla drycker på Färna
I glaset i Juni! Varje månad tipsar vår köksmästare & sommelier, Inga-Lena Eriksson om nya ädla drycker att prova. Vad passar väl bättre i juni än grillviner!
Jernbaren
“Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough.” ― Mark Twain.
Middag
Att laga mat med kärlek föder själen. Välkommen till bords.
Godbitar från våra nära bönder
Chark & goda ostar från våra granngårdar!
Afternoon tea på Färnavis
Svenskt fika är mer än bara en kaffepaus. Fika betyder paus med kaffe & något sött till. Hos oss tar vi fasta på det söta.

Mat & Dryck

Naturliga råvaror är grunden i all vår matlagning. Till vår hjälp har vi våra nära bönder, bergslagens skogar & den egna köksträdgården. Här på Färna sitter man i lugn och ro i vår matsal och låter sig bli serverad, lunch som middag.

Under sommaren mellan den 4 juli - 7 augusti öppnar vi vår sommarrestaurang.
Läs mer om sommar på Färna här>

I Färnaköket lagar vi mat med kärlek och respekt för den naturliga råvaran. Restaurangen är 25% KRAV-märkt, slowfoodinspirerad och utvald av Chaine des Rotisseurs.

Välkommen till bords!
Inga-Lena Eriksson, Köksmästare & Restaurangchef, Färna Herrgård & Spa


"Hur många vackra tankar kan inte en måltid föda."
Etienne Rey

I glaset i juni

Grilloset ligger tungt i våra trädgårdar just nu. Vad vore den svenska sommaren utan våra grillar! Alla älskar grillat och det är inte svårt att få ihop en buffé med smaskiga tillbehör.

Rabarberchutney

Här på Färna kan vi stoltsera med en stor rabarberodling runt knuten. Rökt rabarberchutney är ett riktigt gott grilltillbehör med doft av svensk sommar!