Vinmakarhelg med Nyetimber (INSTÄLLT!)

Den 25 april är vi stolta över att få välkomna er till nästa vinmakarmiddag då vi riktar strålkastarljuset på den spännande vinproducenten Nyetimber och deras mousserande i världsklass, English Sparkling.

PÅ GRUND AV SITUATIONEN SOM RÅDER JUST NU ÄR VÅRENS VINMAKARHELG FRAMFLYTTAD. VID FRÅGOR VÄNLIGEN KONTAKTA BOKNINGEN. SE MER OM VAD SOM HÄNDER DENNA HELG HÄR

I höstas besökte Färnas köksmästare och chefssommelier Inga-Lena Eriksson Nyetimber och imponerades stort över deras viner. Väl hemma på svensk mark startade planeringen om en vinmakarmiddag tillsammans, och nu kan vi alltså erbjuda en unik kväll med denna högst aktuella vinproducent i fokus, här på Färna Herrgård. Denna kväll bjuder på en exklusiv chans att få uppleva Nyetimbers fantastiska utbud och lära sig mer om vin från England med dess klimat, jordmån och vinstil.

Nyetimbers brand manager Alec Robinson gästar oss och håller i en exklusiv provning innan vi tar oss vidare till vår Vinterträdgård för mingel, fördrink och tilltugg. Här får ni även tillfälle att mingla med Alec. En trappa upp väntar sedan en fantastisk middag om sex rätter med utvalda viner från Nyetimber.

Vi ser fram emot att få dela denna kväll med er!

Helgen börjar med afternoon tea och därefter relax i vårt spa, med bad under bar himmel.

Cirka kl. 17.30 är det dags för vinprovning i Domänsalen inne i Herrgården och efter provningen samlas vi i Vinterträdgården för en fördrink med tilltugg.

Vi beger oss sedan vidare en våning upp vi avnjuter en sexrätters specialkomponerad vinmakarmiddag på väl utvalda råvaror från våra nära bönder. Till detta har vår chefssommelier Inga-Lena Eriksson valt passande viner från Nyetimber.

Efter middagen fortsätter vi kvällen i Jernbaren där svenskt öl från mikrobryggerier och runt 50 sorters whisky samsas i baren.

På morgonen väntar en härlig frukost och kanske en tur ut i skogen eller en förmiddag på spa innan det är dags att bege sig hem igen.

Pris från 3 190 kr/person

Om Nyetimber

Nyetimber kan med rätta kallas pionjärer inom engelskt mousserande vin och har tagit dessa bubblor till en helt ny nivå. Vinodlingarna ägs till hundra procent av Nyetimber och de består av 170 hektar i de bästa lägena i West Sussex och Hampshire. Inget annat än Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier odlas och även detta var Nyetimber först i England med. Egendomen nämns första gången i en engelsk jordebok, ”Domesday Book”, från år 1086 och namnet, Nyetimber, kommer från Nitimbreha vilket är gammal engelska och betyder nytt timmer eller nytt hus.

I södra England är förutsättningar perfekta för produktion av mousserande vin. Nyetimber har planterat sina vinstockar i åtta olika lägen som alla har samma kalkrika jordmån som Champagne, väl skyddade mot de kyliga havsvindarna. Mognaden är långsam och optimal. Cherie Spriggs, som arbetat som egendomens vinmakare sedan 2007, ser till att samtliga lägen plockas för hand och att all hantering sker med stor varsamhet. Nyetimber röner nu stor uppmärksamhet över hela världen är mycket stolta över att kunna lansera dessa fantastiska bubblor i Sverige.

Vinmakarhelgen hålls i samarbete med Swedish Brand.
  • Afternoon tea
  • Vinprovning
  • Fördrink med tilltugg
  • Sexrätters vinmakarmiddag
  • Utvalda viner till varje rätt
  • Spa-entré
  • Frukostbuffé
  • Vald logi en natt

Dela