Färna med i White Guide

Prestigefyllda restaurangguiden White Guide har inför 2017 testat rekordmånga restauranger i Sverige. 600 har bedömts värdiga att tas med i guiden, varav 80 är nykomlingar och Färna Herrgård är en av dessa. White guide konstaterar i ett pressmeddelande att kvaliteten på årets urval av krogar är högre än någonsin tidigare.

White Guide beskriver bedömningarna så här i ett pressmeddelande:

”2016 förändrades bedömningskriterierna och dessa gäller även i år - därmed premieras kvalitet och nyskapande, liksom hållbarhetstänkande. Men rakt igenom alla bedömningsområden har personlighet kommit att bli viktigare: särart i matlagningen, tydlig idé i dryckeskonceptet, serviceupplägg med karaktär och givetvis en personlig miljö och unik stämning.”

- För oss är maten är viktig och då inte bara som näring utan även som en njutning för både öga och gom. Det är en speciell känsla när man vet var råvaran kommer ifrån, våra egna odlingar och andras. Vi får mycket uppskattning för matupplevelsen, värdskapet och miljön från våra gäster. Denna fina utnämning är något som all personal bidragit till, säger Wenche Engström, Vd på Färna Herrgård.

Färna Herrgård har fått flera fina utmärkelser genom åren. Förra året blev Souschef Emma Eijre utnämnd till ”Årets möteskock”, en tävling bland 20 av Sveriges bästa kockar från mötesanläggningar runt om i Sverige.

Nyligen vann kökschef Inga-Lena Eriksson och Souschef Emma Eijre Champagnetävlingen "En oväntad smakupplevelse" arrangerad av Arvid Nordquist i samarbete med Bollinger.

Den 6 mars avslöjade White Guide poäng och klassificeringar för alla restauranger - i bok, webb och app.

Färna Herrgård klassificeras som ”God klass” och fick följande recension:

”Herrgård för konferensare och privatister

Åk ut i mörka bergslagsskogar. Leta dig fram till ett gammalt bruk med en herrgård. Njut. Till Färna åker de flesta på företagsevent eller weekend med äkta hälften och passar då på att invadera det lilla och mysiga spat. Herrgården har en glasad och modern vinterträdgård där du kan ta en aperitif innan du går upp till 1700-talsmatsalarna. Linnedukningen är klassisk. En trerättersmeny à 565 kr står till buds, och ett vinpaket. Vi rullar igång med en tartar på röding, schalottenlök och skaldjurssoppa matchad med en torr och fruktig riesling. På Färna jobbar man hårt för att hitta lokalodlande bönder. Biffen kommer från västmanländska djur och har tillagats på 55-gradig värme. Den är så mjäll att den smälter i munnen och rockar fint med tryffelspräckt kalvfond och spetskål. Herrgårdsnära äpplen i varianter avslutar trilogin. Hungrig på mer? Far till Färna.”

-Det känns otroligt roligt och så klart väldigt hedrande att bli utvald i denna hårda konkurrens som är idag, säger Inga-Lena Eriksson, Kökschef på Färna Herrgård & Spa.

Läs mer om White Guide på whiteguide.se

För mer information kontakta:

Inga-Lena Eriksson, Kökschef/Sommelier Färna Herrgård, Mobil. 070-680 9299,
inga-lena.eriksson@farnaherrgard.se

Sofie Andersson, Presskontakt och Marknadschef Färna Herrgård, Mobil. 070-680 9266, sofie.andersson@farnaherrgard.se

Dela