Sommarens smaker
I Färnaköket lagar vi mat med kärlek och respekt för den naturliga råvaran. Restaurangen är 25% KRAV-märkt, slowfoodinspirerad och utvald av Chaine des Rotisseurs och White Guide.
Shoppa loss i Färna
Herrgårdsboden har öppet hela sommaren. Här finner ni kläder, smycken, möbler och inredningsartiklar. Välkommen till 300 kvm shopping!
Välkommen in på Kafferep
Här på Färna tar vi fika på allvar och har skapat ett klassiskt kafferep med sju sorters kakor, jordgubbstårta och läskande rabarber eller syrensaft.
Grillbuffé
Varje onsdag och fredag kl. 18.00 tänder våra kockar grillen och bjuder in till grillafton här på Färna.
Sommarspa
Tag hand om din kropp i sommar, du har bara en.

Om oss

Kontrasten mellan herrgårdsliv och skog, kristallkrona och trädgårdsland, är något vi älskar och vill dela med oss av. Att kunna bjuda på mat lagad på råvaror från oss och våra nära bönder känns speciellt, nästan lika speciellt känns det att efter en tur i svampskogen kunna sjunka ned i ett varmt bad under bar himmel. Välkommen hem till oss i Bergslagen!

Färna Herrgård byggdes 1776 av Jacob Ramsell. Sitt nuvarande utseende fick Herrgården 1857 på Greve Carl Johan von Hermanssons tid.

Mycket har hänt sedan dess. De vackra matsalarna finns kvar och har kompletterats med bar, reception samt en härlig vinterträdgård med lounge att bara vara i. Våra rum ligger i kringliggande flyglar. I Åkstallet, Kuskbostaden, Brukskontoret, Dammhuset, Norra & södra flygeln finns våra hotellrum alla med bekvämt gångavstånd till herrgården & Färna Spa. Känn historiens vingslag i vårt gym, inhyst i de gamla källarvalven från 1600-talet där smedjan en gång låg.


Familjen von Hermansson när det begav sig.

Färna Herrgård är beläget 45 minuter till 2 timmars bilresa från:

Västerås 54 km
Eskilstuna 79 km
Örebro 90 km
Borlänge 100 km
Uppsala 130 km
Stockholm 160 km

Jobba på Färna

Vill du jobba i en härlig herrgårdsmiljö, uppleva kontrasten mellan herrgårdssalong och bergslagsnatur?

Det händer på Färna

Specialarrangemang och händelser under året hittar ni här!