Namntävling om vår nya ost är nu avslutad

En ny ost från Wernergårdens mejeri har sett dagens ljus. Vi har fått in över 70 kreativa, roliga, underfundiga och verkligt bra förslag men juryn fastnade till slut för Bergslagssvart. Namnet ger både en känsla för platsen där osten tillverkas och svampen plockas samt smaken av Svart Trumpetsvamp.

Den lyckliga vinnaren är:
Janita Strutz från Surahammar

Vi skickar ett värdebevis till dig på ett Afternoon tea för två personer inkl. ostbricka.

Färna Herrgård och Wernergårdens mejeri sänder ett stort tack till alla som skickat in så bra förslag.

Vår ostleverantör, Wernergårdens mejeri i Karbenning, inte långt ifrån Färna, är ett nyskapande mejeri som ständigt utvecklar nya goda ostar. För två år sedan fick vår Köksmästare Inga-Lena Eriksson en idé om tvätta/ytbehandla en ost med öl. Wernergårdens mejeri nappade på idén och idag heter den Färnaost, en pressad hårdost som är nötig med en underbar sälta. Färnaosten ingår i våra ostbrickor och den går även att köpa på plats hos oss under vissa perioder. 

Under höstens svampplockning i skogarna runt Färna fick Inga-Lena åter igen en idé om en ny ost, denna gång med svart trumpetsvamp. Tillsammans med Wernergårdens mejeri drog processen igång och nu är den första laddningen ost klar. Svampsmaken utvecklas ju längre osten lagras och får mogna men den är redan nu väldigt god.

Det är en hårdost med syrlig karaktär och smak av svart trumpetsvamp.

Vinnaren får ett värdebevis på ett underbart Aftenoon tea för två personer plus en osttallrik där den aktuella osten förstås finns med. Värde 810 kr.

Vinsten går inte att byta mot kontanter eller annan produkt och värdebeviset gäller i 1 år.

Läs mer om Wernergårdens mejeri!

Fakta om Svart trumpetsvamp:
En mycket god matsvamp. De är helt svarta, ibland närmast mörkblå och tillhör kantarellsläktet. Den trivs på marker där ek och hassel förekommer.

Källa: sv.wikipedia.org

Dela