Bergslagen i tusenårigt perspektiv 30/6-11/8

Bergslagen med sina rika tillgångar på metaller och naturliga förutsättningar för att utvinna dessa har fångat fotografen Kenneth Sundhs intresse under många år. Han är övertygad om att dessa tillgångar och möjligheter har skapat Sverige, både landet vi känner historiskt, och dagens Sverige. Ett snart femtioårigt sökande med kamera och i historiska dokument har skapat ett stort bildarkiv hos honom. Ur detta material har han arbetat fram denna utställning.

Vernissage
Söndagen den 30 juni kl. 11-15

Öppettider:
Tis-lördag 11-17, Söndag 11-16
Gratis entré, ingång via Färna Herrgårdsbod.

Publika visningar av utställningen av fotografen personligen
Söndag 14 juli och 11 augusti kl. 11
Onsdag 24 juli kl. 14
Ingen föranmälan behövs och dessa visningar är gratis.

För privata visningar andra tider, kontakta fotografen på 070 -406 94 53 eller via info@kennethsundh.se

Bergslagen
Bergslagen är de djupa skogarna, de många sjöarna och vattendragen med de mineralrika bergen norr om Mälaren. För 1000 år sedan befolkades skogarna och bergen öppnades med gruvdrift. Skogarna höggs upp till timmer och ved för gruvorna och kolades till träkol till hyttorna. Landet befolkades av män och kvinnor, som med sin arbetskraft gjorde den tidiga industrialiseringen möjlig. Samtidigt bröt de mark för att odla och föda upp kreatur. Landskapet förändrades för en mycket lång tid och Bergslagen lade grunden för det moderna Sverige.

- Då Färna i allra högsta grad har spelat en stor roll i Bergslagens historia med järnbruk, adelsmän och brukspatroner, känns det både viktigt och hedrande att få visa upp denna utställning hos oss, säger Wenche Engström, Vd och en av ägarna till Färna Herrgård.

Dela