Vinmakarhelg på temat Alsace

När våren är som vackrast gästas vi av vingården Domaine Marcel Deiss från franska Alsace som kommer hålla i en vinprovning och därefter får ni avnjuta en femrätters vinmakarmiddag med utvalda viner.

Vårt härliga Afternoon tea står uppdukat i Vinterträdgården vid ankomst och därefter blir det avslappnande spalyx. Kanske en stund i vår varma källa under bar himmel. Vill ni lyxa till det ytterligare så rekommenderar vi att ni bokar vår spasvit  med privat tillgång till bubbelpool, ångbastu och relax. Färnas bärdryck & skrubb att göra själv ingår. Vårt spa är öppet till kl. 18.00 denna lördag.

Cirka 17.30 är det dags för vinprovning i Domänsalen i Herrgården.
18.30 hälsar köket välkomna till Vinterträdgården för kvällens menypresentation. Till det finns möjlighet att beställa en fördrink eller något av våra lokala utbud av alkoholfria drycker i vår bar. 

Därefter får ni avnjuta en vinmakarmiddag där vi serverar er fem rätter modern gastronomi på råvaror från våra nära bönder. Till detta har vår chefsommelier Inga-Lena Eriksson valt ut olika passande viner genom hela middagen. Efter middagen är ni välkomna upp till Jernbaren där vår Svenska öl från mikrobryggerier och whisky från hela världen dominerar.

På morgonen väntar en god frukost och kanske en tur ut i skogen eller en förmiddag på spa innan det är dags att bege sig hem igen.

Pris:
Dubbelrum, enkelrum och twinrum 2980:-| person
Gemak (större dubbelrum) 3130:-| person
Svit och Ramsellvåningen: 3330:-| person

Marcel Deiss

Har sitt säte i byn Bergheim, tre kilometer norr om Ribeauvillé. Egendomen, som består av 26 hektar mark, är splittrad på nio kommuner som sträcker sig över två mil. De stora jordmånsvariationer som således uppstår har lett Jean-Michel Deiss att vinifiera alla olika lägen för sig.

På egendomen arbetar man ekologiskt sedan över tjugo år och biodynamiskt sedan några år tillbaka. All mark plöjs regelbundet, ingen konstgödsel används och allt för att rötterna skall söka sig så djupt som möjligt ned i jordmånen. Jean-Michels övertygelse kan sammanfattas med ”Ju större vinet är, desto mer är smakupplevelsen och komplexiteten kopplad till jordmånen på bekostnad av typiska särdrag från druvsorter.” Han vill helt enkelt att vinet ska uttrycka sin växtplats mer än vad det ska uttrycka sin druvsort.

Jean-Michel Deiss är en fantastiskt engagerad och engagerande person. Han fyller det ibland luddiga begreppet ”terroir” med ett innehåll som alla kan ta till sig och han är totalt kompromisslös i sin strävan efter att göra så bra viner som det är möjligt från sina vingårdar.

Vinmakarhelgen sker i samarbete med Johan Lidby Vinhandel.

Ring eller maila oss på

Detta ingår

  • Afternoon tea 12.30-16.00
  • Vinprovning
  • En femrätters vinmakarmiddag
  • Utvalda viner till varje rätt.
  • Entré till Spa två från 14.00 dag 1 till 12.00 dag 2
  • Vald logi en natt
  • Frukostbuffé

Dela