Så får ni en lyckad kick off!

Här ger vi er våra bästa tips på hur ni får en lyckad kick off!

Tillsammans med mötesexperterna på Svenska Möten bjuder vi på smarta tips och trix till er kick off.

På kick offen sätter du tonen för hur samarbetet i ett företag, arbetsteam eller projektgrupp, ska fungera framåt. Lägg därför tid på att noga tänka igenom vad du vill få ut av tiden tillsammans och bygg upplägg och innehåll därefter. Kanske syftet är en omstart efter pandemin och att tillföra ny energi till arbetsgruppen genom att vara kreativa och uppleva saker tillsammans? Om deltagarna redan känner varandra väl, kanske fokus blir att bygga på lagkänslan genom gemensamma aktiviteter.

Om det är ett nytt projekt som ska startas upp med en grupp som inte redan känner varandra, kanske du behöver fokusera på aktiviteter och uppgifter som gör att deltagarna får lära känna varandra och sätta riktlinjerna för samarbetet framåt.

  1. Ha ett tydligt syfte och mål. Tänk igenom noga innan vad slutresultatet ska bli och planera upplägg och innehåll därefter. Kommunicera syftet tydligt till deltagarna så att alla vet vad som gäller.
  2. Välj platsen, miljön och inramningen med omsorg. Platsen är viktig då den sätter tonen och stämningen för kick offen. Det blir en annan stämning om man sitter i saccosäckar, ligger i hängmattor eller runt en lägereld utomhus eller möts i ett stort bollhav, istället för i ett traditionellt mötesrum. Miljöombyte främjar kreativitet och att komma bort från kontoret gör att man slappnar av och fokuserar på nuet.
  3. Involvera och engagera deltagarna. Envägskommunikation i form av en lång powerpointpresentation av chefen gör ingen glad. Engagera deltagarna istället, exempelvis genom att ge dem en uppgift att förbereda inför kick offen.
  4. Välj aktiviteter noga. Välj aktiviteter som speglar ditt syfte och mål. Är syftet att lära känna varandra, fundera på någon typ av samarbetsövning, exempelvis att laga mat tillsammans. Och ordna inte en halvdag med bergsklättring om det finns personer i gruppen som har fysiska begränsningar eller funktionshinder. Välj heller inte ett quiz om svenska schlagers under middagen, om någon av medarbetarna inte växt upp i Sverige.
  5. Följ upp! Glöm inte att följa upp – vad var bra och vad kan vi göra bättre nästa gång?

 

Läs gärna mer om Svenska Möten här!