Rekordresultat för Färna Herrgård i White Guide

Dela

Vi valdes ut av White Guide första gången 2017 och poängen har ökat år från år. I 2019 års guide fick vi totalt 67 poäng.

Färna Herrgård har under många år arbetat medvetet med matkvalitet samt lokala och ekologiska råvaror och vårt köksteam har fått flera fina utmärkelser genom åren. 2018 kom vi till final i Årets Viltmatrestaurang och 2019 kom vår kock Björn Olfenius ända till final i Årets Viltkock. 2017 vann kökschef Inga-Lena Eriksson och Souschef Emma Eijre Champagnetävlingen "En oväntad smakupplevelse" arrangerad av Arvid Nordquist i samarbete med Bollinger. 2016 blev sous chef Emma Eijre utnämnd till ”Årets möteskock”, en tävling bland 18 av Sveriges bästa kockar från mötesanläggningar runt om i Sverige.

- Vi har ett engagerat och nyfiket team i kök och matsal. Vår framgång är verkligen resultatet av ett fantastiskt teamwork, säger Inga-Lena Eriksson, Kökschef & Sommelier på Färna Herrgård & Spa.

Recensionen från White Guide 2019/2020 lyder:
Skogsbad och bergslagsdelikatesser
Här lyckas man visa upp vilket imponerande skafferi som finns i Bergslagen med omnejd. Den perfekt stekta hjorten kommer från Närke, nötköttet hämtas från Gröna Hagarbönderna i Västerfärnebo, Ted Oscarsson från Hebo Trädgård odlar grönsakerna, som de de tunt skivade morötterna i olika färger och den picklade kålroten som blir en mycket trevlig sallad till nämnda hjort med selleripuré. Se där, en sallad i säsong som slår det mesta gröna i november!

Mycket är ekologiskt, även flera av de väl utvalda vinerna. Maten är ett stort skäl till besök på denna 1700-tals herrgård, men den vackra spa-anläggningen lockar också många. Och vi förstår dem, att sjunka ner i den varma och vackra utomhuspoolen och blicka ut över grönskan är en lisa för själ och kropp. Liksom att promenera i den fina skogen och parken, omgiven av två sjöar. Innan det är dags för de vitdukade borden igen. Eller en drink i baren.

Läs mer på whiteguide.se

För mer information kontakta:

Inga-Lena Eriksson, Kökschef/Sommelier Färna Herrgård, Mobil. 070-680 9299,
inga-lena.eriksson@farnaherrgard.se

Sofie Andersson, Presskontakt och Marknadschef Färna Herrgård, Mobil. 070-680 9266, sofie.andersson@farnaherrgard.se

Dela