Färnas dillpicklad slitegurka

Kuriosa om gurka

  • Gurka har odlats i närmare 5000 år och det finns idag närmare 30 arter. Enligt den botaniska terminologin så är gurkan ett bär då både plantan och dess frukt är en art som tillhör familjen gurkväxter.

Dela

Ett helt fantastiskt tillbehör till råvaror som kalix rom, halstrad gös, som komplement i en sommarsallad eller bara att avnjutas som den är.

Färnas dillpicklade slitegurka

Sötsur dill lag
Ättika 1 del 
Socker 2 del
Vatten 3 del
Dillfrön
Dillstjälkar

Så här gör du:

Koka en 1-2-3 lag och smaksätt med dillstjälkar och dillfrön. Bita ner gurkan i oregelbundna bitar och lägg i gurkan i lagen i minst 6 timmar. För bästa resultat så är ett tips att vakuumpacka den, men det går lika bra med en glasburk. 

Frågor om receptet?
Kontakta kökschef och chefssommelier Inga-Lena Eriksson

Kuriosa om gurka

  • Gurka har odlats i närmare 5000 år och det finns idag närmare 30 arter. Enligt den botaniska terminologin så är gurkan ett bär då både plantan och dess frukt är en art som tillhör familjen gurkväxter.

Dela