Grilltillbehör

Örtguckemuck
Den här örtröran, skapad av Robin, är väldigt användbar till de flesta grilltillbehör.
Konsistensen blir lite som pesto och funkar utmärkt som smaksättare till olika såser/krämer eller som marinad till det mesta. Fantastiskt gott till grillat och funkar lika bra till både grönsaker och animaliska produkter

Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Kryddrubb
Kryddmixen fungerar utmärkt till både kött och grönsaker med lite smak.
Detta är en förenklad variant av kryddmixen Robin använde till moroten i sitt tävlingsbidrag till årets ekokock 2019.

Ingredienser
10 gr dillfrö
5 gr korianderfrö
7 gr svartpeppar
20 gr fänkål

Mixa alla kryddor tillsammans i en kryddkvarn. Använd rikligt tillsammans med salt.

Robin Hytter, Souschef, Färna Herrgård & Spa

Robin Hytter, souschef, Färna Herrgård & Spa




 

 

Örtguckemuck

  • 30 gr dill
  • 50 gr persilja
  • 20 gr mynta
  • 20 gr våtarv (ogräs)
  • 40 gr dijonsenap
  • 40 gr capris
  • 100 gr god olja, kallpressad rapsolja eller olivolja
  • Skal & juice från 1 citron
  • Salt & peppar

Dela