Receptet ger cirka 4-5 portioner.
SÅ GÖR DU
Blanda nyponpuré, havtorn och socker i en kastrull. Koka upp och späd eventuellt med vatten efter smak.
Låt koka några minuter. Blanda maizena med någon matsked av soppan och red av med. Sila soppan.
Hittar du inte nyponpuré kan du göra egen genom att koka färska eller torkade nypon.
Ta då 4 dl färska nypon och mixa i matberedare och mät upp 0,75 l vatten. Koka i 20 minuter.
Mixa snabbt igen med stavmixer och sila sedan bort alla frön samt skal.
Använder du torkade nypon bör du blötlägga nyponen, i samma mängd vatten minst en timma innan, och sedan göra samma som med de färska nyponen.
Dessa behöver dock koka längre för att få ut maximalt med smak, räkna med cirka 1 timma.
Mandeltoppar
500 g riven mandelmassa
250 g strösocker
1 dl äggvita
Rör ihop alla ingredienser till en slät massa, men rör inte för länge då smeten kan bli lös.
Spritsa små toppar och grädda på 170° i 7-10 minuter.