Vinmakarhelg, familjen Ceretto, 2-3/11

Nu är det dags för nästa upplaga av Färnas Vinmakarmiddagar och vi är oerhört stolta över att få presentera en av Piemontes främsta producenter, nämligen familjen Cerettos hyllade viner. Vinprovningen hålls av Ulrika Ferlin som bland annat utsetts till Sveriges bästa kvinnliga sommelier och som 2014 flyttade till Italien för att jobba som Hospitality Manager hos Ceretto.

Under dagen serveras exklusiva viner och en magisk vinmakarmiddag och då det är höstsäsong har vi både svensk svamp från Bergslagens skogar och tryffel från Alba på menyn. Detta är en helg för alla livsnjutare!

Helgen börjar med vårt härliga Afternoon tea och därefter en stunds avkopplande relax och spa med möjlighet att bada i vår varma utekälla, under bar himmel.

Cirka kl. 17.30 är det dags för vinprovning i Domänsalen i herrgården.

Efter provningen är ni välkomna in till Vinterträdgården och en fördrink med tilltugg och mingel med Ulrika Ferlin.

Därefter avnjuter ni en femrätters vinmakarmiddag på noga utvalda råvaror från våra nära bönder. Till detta har vår chefsommelier Inga-Lena Eriksson valt passande viner från Ceretto som speglar regionen Piemonte.

Efter middagen är ni välkomna upp till Jernbaren på tredje våningen där våra svenska öl från mikrobryggerier och whisky från hela världen samsas i hyllorna.

På morgonen därefter väntar en god frukost och kanske en tur till skogs eller en förmiddag på spa, innan det är dags att bege sig hemåt.

Pris:
Dubbelrum, enkelrum och twinrum 3 180 kr | person
Gemak (större dubbelrum) 3 330 kr | person
Svit och Ramsell-våningen: 3 530 kr | person

Familjen Ceretto
Familjen Ceretto har länge gjort vin i Piemonte, Italien, men det var från och med att de köpte sina egna vinrankor i Barbaresco år 1970 som resan mot att bli en av Piemontes främsta producenter började på allvar. Vineriet Bricco Asili öppnade år 1973 och blev snart ett välkänt namn i regionen.

Cerettos stora styrka ligger i deras hängivenhet till vingården – både vad beträffar att arbeta med några av områdets bäst belägna vingårdar, men även vad gäller hänsyn till naturen och hållbar odling; från årgång 2015 är samtliga viner ekologiskt certifierade. För Ceretto är det den enskilda vingårdens karaktär som ska stå i centrum i vinet.

Deras viner kombinerar både kraft och elegans, som ofta vinner på minst några års lagring. Ceretto producerar Baroloviner från samtliga av de mest kända byarna som Barolo, La Morra, Castiglione Falletto och Serralunga d'Alba.

Cerettos cru-betecknade viner kommer alla från de mest välrenommerade vingårdarna: legendariska cru-läget Cannubi från Barolo, eleganta Brunate ifrån La Morra, och komplexa Bricco Rocche från Castiglione Falletto.

Vinmakarhelgen sker i samarbete med Vingruppen i Norden.

Cappella del Barolo, La Morra

  • Afternoon tea
  • Vinprovning
  • Fördrink med tilltugg
  • En femrätters vinmakarmiddag
  • Utvalda viner till varje rätt
  • Spa-entré
  • Vald logi en natt
  • Frukostbuffé

Dela