Rekordresultat för Färna Herrgård i White Guide

Färna Herrgård & Spa kom med i White Guide 2017 och i årets guide har anläggningen fått ännu högre poäng. Den slutliga poängen blev 66 och omdömet ”God klass”, vilket är endast 1 poäng från betyget ”Mycket god klass”. Färna hamnar på tredje plats i Västmanland i guiden och är den enda restaurangen i länet som ligger utanför Västerås.

Färna Herrgård har under många år arbetat medvetet med matkvalitet samt lokala och ekologiska råvaror och herrgården har fått flera fina utmärkelser genom åren. 2017 vann kökschef Inga-Lena Eriksson och Souschef Emma Eijre Champagnetävlingen "En oväntad smakupplevelse" arrangerad av Arvid Nordquist i samarbete med Bollinger. 2016 blev sous chef Emma Eijre utnämnd till ”Årets möteskock”, en tävling bland 18 av Sveriges bästa kockar från mötesanläggningar runt om i Sverige.

- Vi har ett engagerat och nyfiket team i kök och matsal. Vår framgång är verkligen resultatet av ett fantastiskt teamwork, säger Inga-Lena Eriksson, Kökschef & Sommelier på Färna Herrgård & Spa.

Recensionen från White Guide lyder:
”Bergslagspärla med skogliga förtecken
Denna bergslagspärla till herrgård ligger vackert inbäddad mellan vandringsvänlig skog och skön park med flera intressanta inslag, som gamle grevens mausoleum som blivit byggnadsminne. Utsikt över grönskan har man också från den varma utomhuspoolen som ingår i spa-avdelningen, liksom från det inglasade atriet där det serveras frukost och lunch.
Middag sker i klassiskt linnevitt i salongen. Maten går i den nära skogens tecken, även om den fänkålsrimmade laxen (med 2 x blomkål), som brukligt kommer från grannlandet i väster. Varligt rimmad, täckt av ett kavringsflarn visar rätten att lax fortfarande kan ha sina ljusa stunder. Vildsvinsfilén är perfekt stekt, blommigt dekorerad av tunt skurna betor, med potatisfondant.
Avslutningen är ett fyrverkeri i rosa i form av rallarros i alla tänkbara och otänkbara former, som crisp, kräm och buljong. Aldrig mer skäller vi växten för ogräs.”

Läs mer om White Guide på whiteguide.se

För mer information kontakta:

Inga-Lena Eriksson, Kökschef/Sommelier Färna Herrgård, Mobil. 070-680 9299,
inga-lena.eriksson@farnaherrgard.se

Sofie Andersson, Presskontakt och Marknadschef Färna Herrgård, Mobil. 070-680 9266, sofie.andersson@farnaherrgard.se

Dela